Botanical linija – stolići nastali kao produkt kreativne suradnje

Botanical linija pomoćnih stolića nastala je kao produkt naše kreativne suradnje sa fantastičnim dvojcem Tonćijem i Krešom koji stoje iza brenda [kutnakvadrat]. Cijeli proces nastajanja kolekcije bio je i više nego uzbudljiv, pa smo ovaj blog odlučili posvetiti kreativnim procesima koji su se događali u našoj zajedničkoj priči dok su se stvarali ovi šarmantni stolići. 

Botanical linija pomoćnih stolića dolazi u dvije visine
Stolići iz Botanical linije idealni su kao side tableovi ili coffee tableovi, ovisno o visini postolja na kojem dolaze.

Ideja vodilja bila je unutar kolekcije kreirati dopadljive, dekorativne komade namještaja koji će svojom posebnošću oplemeniti svaki interijer i dati mu poseban touch. Osim toga, proizvodima smo htjeli dati i poseban “twist” kako bi zaista bili oni komadi namještaja koji će biti zamijećeni u interijeru. Kako bismo udovoljili ovim kriterijima i kreirali uistinu posebne, negeneričke komade namještaja, težili smo ostvariti ih kroz dizajn i funkcionalnost. 

Inspirirani opuštajućim i umirujućim djelovanjem prirode, zamislili smo da stolići imaju površinu koja će se u interijeru nametnuti kao svjež i živopisan dekor. Tako je nastao Botanical Mist koji svojim dizajnom neminovno unosi promjenu u svaki prostor. Ističe se kao statement komad i u prostor unosi dašak svježine i prirode. Baš onako kako smo mi to zamislili. 

Površina Botanical Mist stolića s floralnim printom na drvenoj površini
Botanical Mist u interijer unosi dašak prirode u funkciji stolića, ali i živopisnog dekora.

Osim u njezinom umirujućem i opuštajućem djelovanju, inspiraciju smo pronašli i u dubokom poštivanju i filozofiji slavljenja prirode neikidašnjih drevnih civilizacija. Botanical Temple, jednako kao i Botanical Mist, prostor diže na jednu posebnu razinu, a zbog svog efektnog, mističnog dizajna vidimo ga kao savršen fit rustikalnim interijerima. 

Površina Botanical Temple stolića s kalendarom zalijevanja biljke
Botanical Temple je zbog svog mističnog i efektnog dizajna savršen fit rustikalnim interijerima.

Botanical Cocoa smo zamislili kao onaj univerzalan komad namještaja koji plijeni pažnju zbog svoje nenametljivosti i jednostavnosti. Njegova posebnost izražena je kroz drveni dekor koji daje specifičan osjećaj topline svakom prostoru. Ideja je bila da kao takav bude fit svakom interijeru, bez obzira na stil koji dominira u njemu. 

Površine stolića odlučili smo izraditi od šperploče breze zaštićene ekološki prihvatljivim premazom od prirodnog ulja.

Botanical Temple stolić iz profila
Botanical Cocoa plijeni pažnju zbog svoje nenametljivosti i jednostavnosti, a njegova posebnost izražena je kroz drvni dekor.

Nakon što smo definirali materijale i dizajn površina vodeći računa o tome da izborom omogućimo svima da pronađu idealan za sebe, počeli smo razmišljati o praktičnosti i funkcionalnosti proizvoda. Vođeni našom standardnom filozofijom razvoja proizvoda, i stolići iz Botanical kolekcije morali su dobiti taj poseban twist. Kako smo i sami unutar tima veliki biljkoljupci, počeli smo razmišljati u tome smjeru. Što bismo mogli integrirati u dizajn pomoćnih stolića i coffe tablea, a što bi bilo korisno našim biljkama? Unutra kreativnog procesa izrodilo se nekoliko ideja, a ona o kalendaru za zalijevanje biljaka je definitivno pobijedila. Krenuli smo razmišljati o realizaciji i ustanovili kako kalendar može biti uklopljen u površinski dizajn Mista i Templea, a uz to je u površini potrebno imati teglicu za biljke. 

I tu se rodila suradnja sa talentiranim dvojcem, Tonćijem i Krešom iz [kutnakvadrat]. Beton savršeno pristaje drvu i metalu, a Tonći i Krešo su apsolutni majstori kada se radi o izradi proizvoda od betona. Za Botanical kolekciju stolića izradili su betonsku lončanicu koja je posebno pigmentirana u kombinaciju prekrasne zelene i crne boje. Na sebi ima oznaku koja služi kao podsjetnik na zadnji dan kada je zalivena biljka. Osim toga, ona je multifunkcionalna i kao takva može postati i zdjela za voće ili omiljene grickalice. 

Detalj površine Botanical Mist stolića i betonske teglice
Dečki iz [kutnakvadrat] za Botanical stoliće izradili su betonsku lončanicu koja je posebno pigmentirana u kombinaciju prekrasne zelene i crne boje. Na sebi ima oznaku koja služi kao podsjetnik na zadnji dan kada je zalivena biljka.

Kada smo pomiješali sve sastojke, kao rezultat nastali su ručno obrađeni stolići čija se površina reže kako bi se u njoj osiguralo mjesto za posebno izrađene teglice koje dolaze s njima. Oblik i visina u kojem je dostupno postolje dali su našim proizvodima iz kolekcije Botanical dva lica. Mogu se uvući pod kauč ili krevet tako da površina prelazi preko istih. A na manjem postolju mogu se transformirati u šarmantne coffee tableove koji će biti i u funkciji dopadljivog, dekorativnog komada namještaja. 

Moramo vam reći da smo se uistinu razveselili kada smo ugledali prototip. 🙂 A osim toga, oduševljeni smo suradnjom sa talentiranim Tonćijem i Krešom iz [kutnakvadrat] koji su bili savršeni partneri u ovom kreativnom procesu. 

Botanical Mist stolić u modernom prostoru
Botanical stolić u coffee table visini pored kreveta kako noćni ormarić

Želiš li i ti za svoj dom unikatan i šarmantan komad namještaja made in croatia, provjeri našu Botanical liniju pomoćnih stolića i odaberi najbolji za sebe!

Botanical Mist Unosi dašak svježine i prirode u tvoj dom. 1,950.00kn Naruči Botanical Mist
Botanical Temple Sofisticiran, rustikalan i mističan dizajn za domove sa stilom. 1,950.00kn Naruci Botanical Temple
Botanical Cocoa Tamno bajcano drvo ti daje osjećaj topline specifične za drveni dekor u domu. 1,650.00kn Naruči Botanical Cocoa