Izrada namještaja po mjeri – vodič i savjetnik za odabir majstora

minimalisticka-kuhinja-po-mjeri

Pronaći majstora za izradu namještaja po mjeri uistinu je izazovan zadatak. Odlučili smo ti priskočiti u pomoć ovim vodičem koji objedinjuje sve korisne stvari koje trebaš znati kada kreneš s opremanjem svog životnog prostora. Sve to kako bi izrada namještaja po mjeri tekla glatko.

Kako mi pristupamo izradi namještaja po mjeri

Kada je u pitanju izrada namještaja po mjeri, svi se možemo složiti u jednome – želimo nešto dugotrajno, lijepo, što će pristajati našem domu. Jer u domu provodimo jako puno vremena i ne bismo smjeli pristajati na nikakve kompromise kada dođemo do faze uređenja. Izrada namještaja po mjeri definitivno je dugoročan ulog i valja ozbiljno zasukati rukave kad krenemo u potragu za majstorom. 

Cijelo se vrijeme kroz našu komunikaciju trudimo osvijestiti važnost namještaja. Čvrsto vjerujemo da on mora biti odraz svog vlasnika i kao krajnji produkt mora zadovoljiti funkcionalnost i ljepotu. Jer jedno bez drugoga ne ide.

U našem pristupu izradi namještaja po mjeri jako smo posvećeni svakom detalju. Pri tome pažljivo promišljamo o funkcionalnosti kako bismo bili sigurni da ćemo napraviti namještaj koji u potpunosti zadovoljava formu i funkciju. Namještaj skrojen po mjeri. U ovom vodiču objedinili smo sve korake kroz koje moraš proći u potrazi za majstorom koji će ti skrojiti tvoj novi namještaj. Imamo i super savjete. Ostani s nama. 🙂 

Kako u domu provodimo puno vremena, ne bismo smjeli pristajati na nikakve kompromise, stoga je odabir pravog
majstora ključan u kreiranju tvog savršenog doma.
Photo: Modulos

Prvi korak: Uspostavljanje inicijalnog kontakta

Kada kreneš u potragu za majstorom, predlažemo ti da napraviš listu od 5 majstora čiji se dosadašnji radovi uklapaju u tvoju viziju tvog životnog prostora. To će biti odličan filter za odabir onih s kojima ćeš uspostaviti inicijalni kontakt. Ako se primjerice odlučiš urediti svoj životni prostor po uzoru na trendove s Pinteresta, moraš biti poprilično siguran/na da će tvoj majstor moći prepoznati trendove i razmišljati u skladu s istima. Ako nekim slučajem uopće nemaš ideju kako bi sve to izgledalo, moraš pronaći majstora koji će biti i tvoj savjetnik. Koji će ti pomoći da zajednički dođete do rješenja koje je za tebe najidealnije. U fazi uspostavljanja inicijalnog kontakta, najbolje je nakon slanja maila obaviti i telefonski poziv za kratko upoznavanje i bržu razmjenu informacija. Nemoj zaboraviti imati okvirne mjere prostora kako bi sa majstorom ostvario/la što produktivniju komunikaciju. 

Drugi korak: Izrada okvirnog rješenja koja najčešće uključuje i „grubu“ 3D vizualizaciju

Inicijalni razgovor bio je produktivan ako si sa svojim majstorom uspio iskomunicirati svoje želje i potrebe, i ako su one u skladu sa majstorovim mogućnostima. Savjetujemo da prije izrade grube 3D vizualizacije pronađeš nekoliko primjera namještaja na Pinterestu. Predlažemo Pinterest jer je zaista prepun inspirativnih fotografija u svim stilovima.

Majstoru će biti lakše kada dobije fotografije jer će dobiti jasniji uvid u stil koji želiš. Pravi majstor će ti dati i neke svoje ideje, ako misli da bi mogle biti bolje rješenje od onog koje ti predlažeš. Ne moraš se nužno složiti s njim, ali često je dobro savjete uzeti u obzir. U ovoj fazi važno je početi razmišljati i o materijalima koje želiš. Ako se u cijelom procesu nisi pozabavio proučavanjem širokih paleta materijala koji su dostupni na tržištu, tvoj majstor bi te trebao informirati o materijalima, kao i o njihovim prednostima i manama u korištenju.

S lijeve strane nalazi se 3D vizualizacija Modulos kuhinje po mjeri, dok je s desne strane njena stvarna izvedba.
Photo: Modulos

Treći korak: Okvirni izračun cijene prema prvoj gruboj 3D vizualizaciji

Od trenutka kada se sa majstorom dogovoriš oko detalja koji su bitni za ovu fazu do izrade grube 3D vizualizacije proći će nekoliko dana. Onoga trenutka kad ju dobiješ dobit ćeš i okvirni izračun cijene. U ovoj fazi ćeš vidjeti uklapa li se to u tvoj budžet, i nakon toga donosiš finalnu odluku. Savjetujemo da razmišljaš o dugoročnosti i da prednost daš kvaliteti i majstoru za kojeg si siguran da će moći napraviti sve ono što si zamislio.

Conform Desk - izrada namještaja po mjeri
Kod odabira majstora, razmišljaj o dugoročnosti i kvaliteti. Prednost daj onom majstoru, za kojeg znaš da može izraditi sve ono što želiš.
Photo: Modulos

Četvrti korak: Izrada namještaja po mjeri

U ovoj fazi započinju pripreme prije nego što se krene u proces izrade namještaja. Tvoj majstor će izaći na teren i odraditi precizne izmjere, a nakon toga ćeš odabrati materijale, dodatke i opremu. Uključi se i komuniciraj sa svojim majstorom kako biste zajedničkim snagama došli do najboljih rješenja. Po finalnom dogovoru možeš svog majstora zatražiti i konačnu 3D vizualizaciju kako bi dobio fotorealističan uvid u svoj budući dom. 

Namještaj po mjeri: U dnevnim boravcima je bitno lijepo uklopiti mjesta za odlaganje, ali i riješiti kabliranje tehnike
Nakon odabira svih elemenata i izrade namještaja slijedi montaža. Imaj na umu da će potrajati koji dan, a nakon toga
slobodan si uživati u svojem domu po mjeri.
Photo: Modulos

I to je to. Slijedi montaža. Imaj strpljenja, nekoliko dana će u tvom domu biti kaotično zbog radova. A nakon toga si svoj na svome, u domu koji je napravljen baš po tvojoj mjeri. 

Ako trebaš bilo kakav savjet za izradu namještaja po mjeri, slobodno nam se javi! Potrudit ćemo se da ti damo najbolje savjete i ideje, tako da što prije krenemo u opremanje tvog doma! 🙂