Kuhinja po mjeri Jelene i Dinka – njihova priča

Kada su se uselili u svoj prvi zajednički dom, Dinko i Jelena odmah su znali da će kuhinja po mjeri biti njihov izbor. Ovaj mladi simpatični par obratio nam se sa vlastitim željama koje su definirali na osnovu svog životnog stila. Svoju idealnu kuhinju zamislili su kao funkcionalnu, praktičnu I dugotrajnu. A uz to bilo im je važno da u njoj nesmetano mogu uživati u druženju s prijateljima i obitelji.

Prvi izazov – kuhinja po mjeri prostora

Kod izrada kuhinja po mjeri prostor ponekad zna biti najveći izazov. Kod Jelene i Dinka dočekao nas je problematičan oblik zajedničkog prostora kuhinje i dnevnog boravka. Uska i duga soba bila je otežavajući faktor pri raspodjeli u odvojene zone, a problematičan je bio i prostor gdje smo trebali smjestiti kuhinju. Naime, u u desnom uglu nalazila se velika izbočina kroz koju prolazi ventilacija zgrade. Lijevi kutak dodatno je bio sužen zidom gdje s druge strane ulazi ugradbeni ormar. Naš zadatak bio je u izazovu koji se našao pred nama iskoristiti svaki centimetar prostora, od poda do stropa.

Kuhinju ovog mladog para trebalo je smjestiti u problematičan prostor, pa smo lažirali desni stup kuhinje da bi sakrili ventilacijski odvod.
Photo: Modulos

Naše rješenje – „lažiran“ desni stup kuhinje

Kako bismo dobili sklad kuhinje, pribjegli smo rješenju gdje je desni stup kuhinje “lažiran”. Radi se o oblozi izbočine za ventilaciju koja imitira elemente kuhinje. Na ovaj način dobili smo sklad gdje stupovi s obje strane i gornji elementi vizualno stvaraju okvir oko glavne radne površine kuhinje. Kada smo riješili glavni problem prostora s kojim smo se susreli, mogli smo nastaviti dalje sa radovima.

kuhinja po mjeri - modulos
Kuhinjski otok nije čest slučaj u malim kuhinjama, no ova kuhinja po mjeri trebala je dodatnog radnog prostora.
Ovakvo rješenje bilo je savršeno za Jelenu i Dinka.
Photo: Modulos

Kuhinjski otok – mjesto okupljanja i dodatna radna površina

Iako se više preporuča za kuhinje većih površina, postoje slučajevi kada kuhinjski otoci mogu biti idealna i praktična rješenja i za manje kuhinje. Kuhinja po mjeri ovog mladog para pokazala se idealnom za implementaciju takvog rješenja iz više razloga.

U malim kuhinjama svaka alternativna radna površina od neprocjenjive je vrijednosti. Ovaj kuhinjski otok dobio je upravo tu funkciju. Kada kuhaju, iza sebe imaju veliku radnu površinu,  a osim toga, uz ormar i ladice koje ovaj kuhinjski otok ima u sebi, dobili su i dodatno mjesto za pohranu posuđa i pribora. Kada je jelo gotovo, vrijeme je za njihovu omiljenu aktivnost – druženje s prijateljima i obitelji za velikim kuhinjskim otokom. Dinko i Jelena su nam otkrili da je ovaj praktični dodatak njihovoj kuhinji dobio još jednu dodatnu funkciju. Uslijed pandemije koronavirusa, rad od doma postao je i dio njihove svakodnevnice, pa je kuhinjski otok sada i u službi radnog stola.

Kuhinjski otok, iako neobično rješenje u malim kuhinjama, Jeleni i Dinku omogućio je dodatni prostor za kuhanje
ali i druženje s prijateljima.
Photo: Modulos

Komunikacija i savjetovanje

Izrada kuhinja po mjeri sve je češći izbor zbog velikih prednosti koje nosi sa sobom. Od maksimalnog iskorištavanja prostora, dobivanja dodatnog prostora za pohranu pa sve do mogućnosti dizajniranja po vlastitom ukusu. Kako vrlo rado komuniciramo s našim kupcima tražeći od njih povratnu informaciju na naš rad, kratko smo porazgovarali sa Dinkom i Jelenom u želji da čujemo je li Modulos kuhinja po mjeri ispunila njihova očekivanja.

„ Možemo samo reći da smo presretni i da je naša nova kuhinja po mjeri nadmašila sva očekivanja. Prostor je iskorišten maksimalno i uopće nemamo dojam da se radi o maloj kuhinji. Imali smo ideju i znali smo što hoćemo, ali gospodin Dražen nam je uvelike pomogao svojim savjetima i stručnošću. Zahvaljujući njegovim rješenjima dobili smo prostranu kuhinju. Jako nam je pomogao i u odabiru materijala za našu kuhinju. Osim što vizualno lijepo izgleda, bijeli Pet Mat je izuzetno lagan na održavanje“.

kuhinja po mjeri - modulos
Jelena i Dinko obožavaju svoju kuhinju po mjeri koja im je u ovo nepredvidivo doba poslužila kao radni kutak tokom
rada od doma.
Photo: Modulos

Zašto kuhinja po mjeri?

U procesu odabira kuhinje kakvu žele za svoj dom, Dinko i Jelena su dobro razmislili o tome što očekuju od svoje nove kuhinje i koliko vremena će provoditi u njoj. Osim što su već na početku znali da žele dugotrajnu kuhinju, htjeli su maksimalno iskoristiti prostor koji su imali na raspolaganju. Znali su da samo na taj način mogu imati kuhinju u kojoj će imati dovoljno prostora za nesmetano kuhanje i uživanje u druženju sa svojim prijateljima i obitelji. Zadovoljstvo su našli i u tome da su uz majstorovu pomoć vlastitim idejama mogli sudjelovati u dizajniranju.

kuhinja po mjeri - modulos
Uz pomoć naših stručnjaka za rješenja po mjeri, Jelena i Dinko sudjelovali su u dizajniranju svoje savršene
kuhinje po mjeri, u kojoj će uživati još dugo, dugo vremena.
Photo: Modulos

Imaš zahtjevan prostor i želiš izvući najviše od njega? Imaš već ideju kako bi trebala izgledati tvoja nova kuhinja po mjeri. Ili trebaš stručnjaka koji će te pratiti i savjetovati? Javi nam se, a mi ćemo ti odgovoriti u najkraćem mogućem roku!

Neka i tvoja kuhinja po mjeri zablista u punom sjaju.