Namještaj od šperploče: featuring Conform Desk

Conform Desk - izrada namještaja po mjeri

Šperploča je materijal proizveden od tankih slojeva drvenog furnira. Proces izrade šperploče odvija se pod visokom temperaturom i tlakom. Kao rezultat dobivamo iznimno čvrste ploče, odličnih tehnoloških karakteristika. Zahvaljujući tim karakteristima namještaj od šperploče je popularan odabir u moderno doba.

Dobivene ploče mogu biti vodootporne i vlagootporne ovisno o vrsti ljepila s kojom su ljepljene, a čest su nosivi materijal u izradi namještaja, polica za skladište, ali i u građevini. Zašto je toliko posebna i zašto je baš ona bila naš odabir u izradi Conform Desk-a, saznajte u nastavku. 

Namještaj od šperploče. Prikaz rubnog dijela radnog stola Conform Desk i gornjeg dijela crne, metalne noge

Kvaliteta je ključan čimbenik u odabiru materijala

Kao i kod svih vrsta materijala, postoje razne razine kvalitete šperploče. Ona nešto tanja i lošija, uglavnom se upotrebljava u građevini, dok se šperploča visoke kvalitete, s najboljim tehničkim specifikacijama, upotrebljava u izradi namještaja. Visoko kvalitetna šperploča posebno je cijenjena zbog svoje estetike. Njen elegantan presjek, daje poseban štih svakom komadu namještaja, pa ne iznenađuje naš odabir šperploče za izradu Conform Deska.

Proces i način izrade šperploče

Šperploča je materijal koji se izrađuje tako da se svaki sloj drvenog furnira okreće za 90 stupnjeva, a potom se lijepi i preša. Na taj način dobiva izuzetnu čvrstoću u svim smjerovima duž ploče. Ova tehnika onemogućuje izbjeći pucanje materijala, a smanjuje se i mogućnost deformacije u slučaju visoke vlage.  Izrađuje se od čvrstih vrsta drveta kao što su hrast, bukva, bor, topola, breza i mahagonij. Naš je odabir bila breza. Zanimljiva je činjenica da visokokvalitetna šperploča ima puno bolje parametre od nekih vrsta punog drveta, pa je baš zato namještaj od šperploče sve popularniji. 

Šperploča se standardno izrađuje od raznih vrsta namještaja, no najbitnije je da se radi o čvrstom drvetu.
Photo copyrights: https://unsplash.com/

Zašto baš šperploča

Osim razloga koje smo već naveli gore, imamo još 3 zbog kojih smo Conform Desk odlučili raditi baš od šperploče. 

  1. Zato jer je visokokvalitetna šperploča od breze estetski privlačna. Breza je gotovo bijele boje pa se u na rubovima stola može pronaći njena prekrasna struktura.
  2. Zato jer je ova vrsta šperploče izuzetno lagana i čvrsta pa osigurava trajnost radnog stola koji je tvoj suputnik u svim poslovnim i privatnim poduhvatima. 
  3. Testirali smo je u Panonskom Drvnom Centru Kompetencija u Virovitici gdje je ostvarila odlične rezultate. Nakon pomne analize, bili smo sigurni da je baš ona pravi odabir.
Prikaz smeđeg radnog stola Conform Desk u prostoru s nosačem monitora, laptopom, lampicom, bilježnicom i šalicom
Conform Desk u drvenom dekoru ima jezgru od šperploče i bajcan je u varijantu oraha ili hrasta.
Photo copyrights: Modulos

Dugo smo razmišljali, no nakon testiranja bili smo sigurni da je ona savršen materijal koji će izdržati svakodnevicu, a ujedno će biti i statement komad tvog doma (ili ureda). Zanimaju li te i druge vrste namještaja od šperploče, možeš nam se javiti putem kontakt forme ili društvenih mreža.