Minimalistički dizajn i zašto ga toliko volimo.

Nakon svoje prve pojave u svijetu dizajna i dokaza da jednostavno ne izlazi iz stila, minimalistički pristup dizajnu interijera zapravo je jedan od najčešćih stilova korištenih nakon ranih devedesetih. 

Bez obzira na minimalnu pristutnost boja i vrlo često, veoma šturi izbor dekoracija, minimalistički dizajn može stvoriti izuzetno topao životni prostor. Kako i zašto je baš on naš najdraži stil uređenja, saznajte u nastavku bloga. 

Zato jer je manje više.

Glavna mantra minimalističkog dizajna je jednostavnost. Pomno provedena kroz sve aspekte, jednostavnost diktira da svaki komad namještaja ima svoju svrhu i savršeno pristaje životnom prostoru, gdje veliku ulogu igra izrada namještaja po mjeri. Minimalistički namještaj prate ravne linije, a nered je minimiziran zahvaljujući načelu posjedovanja što manje stvari. Sve to je popraćeno izborom od najčešće dvije do tri boje koje čine potpuno zaokruženi sklad. 

Funkcionalnost i praktičnost definirane su potrebom za redom, čistoćom i urednošću pa je ovaj dizajn savršen za one koji svoj životni stil žele svesti na ono najnužnije. 

dnevni_boravak_minimalizam
Savršen sklad postignut je i u ovom rješenju po mjeri.

Zato jer namještaj u potpunosti nadopunjava svog vlasnika.

Ulaganje u kvalitetan minimalistički namještaj uvijek je dobra odluka, gdje je pomnom razradom predefinirana pozicija i svrha svakog elementa. Postiže se harmonija uz pomoć boja, materijala, vrste izrade i ravnih linija. Ovdje je odabir pouzdanog majstora jedan od ključnih čimbenika cijelog projekta. Na taj se način u potpunosti izbjegava nered i nesklad, a sam vlasnik može bezgranično uživati u svom prostoru. Trebaš li i ti savjet na temu minimalističkog dizajna, naš tim naoružan je dugogodišnjim iskustvom u izradi minimalističkog namještaja. Cilj nam je opremiti tvoj životni prostor tako da  postane dugoročno ugodan, pruža ti potpuno zadovoljstvo i nikada ne prestaje biti “in”.

Iskoristi svaki kutak svojeg doma uz namještaj po mjeri.

Zato jer je dizajn baziran na savršenom skladu boja.

Od dnevnog boravka, preko kuhinje pa sve do spavaće sobe, cilj je stvaranje savršene oaze gdje nam uveliko može pomoći odabir boja. Paleta minimalističkog dizajna vrlo je koncizna pa je preporuka koristiti do 3 boje vrlo slične jedna drugoj. Tako se dobiva na glatkoj konzistenciji i besprijekornom skladu.

Neutralni tonovi jednostavno su primjenjivi i lako se kombiniraju s bijelim, krem, sivim i crnim nijansama. 

minimalisticke_boje
Paleta neutralnih boja mora biti skladno povezana.

Zato jer su detalji malobrojni, ali ključni.

Ovdje je posebno važno obratiti pozornost na detalje. Ne preporuča se pribjegavati trendovskim dekoracijama koje brzo dosade. Razmisli o ulaganju u statement komade koji će dobro izgledati i u nadolazećim godinama. Svoje dekoracije možeš i rotirati iz sezone u sezonu, što će tvom domu pružiti uvijek svjež izgled. Popularni su komadi poput velikih i neobičnih vaza, apstraktnih slika te lampi, pa je ovaj dizajn jedan od najpraktičnijih dizajna za izražavanje svoje osobnosti. Ni jedan detalj ne smije biti nasumičan. 

minimalist_kuhinja
Detalji poput žutih stolica mogu zaoružiti cijelu priču tvog doma.

Za kraj želimo te ohrabriti da se u cijelom procesu uređenja svojeg savršenog prostora, ponajprije dobro zabaviš i složiš ga po svojoj mjeri. Pusti svoj šarm da prožme svaku prostoriju i pritom imaj na umu da je manje više. 😉
Za još više inspirativnih ideja, prati nas na društvenim mrežama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *