Organizacija kabela: Kako suzbiti nered

Nakon doba pisaćih strojeva i papira u našim uredima, razvila se era računala i potreba za organizacijom kabela. S CRT monitora i Nokie 3310 evoluirali smo do ultra tankih zaslona, tableta, pametnih telefona, no kabeli su još uvijek tu. Neki su tanji, neki nisu, no jedno je sigurno; organizacija kabela je ključna. Kabeli, osim što nisu estetski prihvatljivi, mogu predstavljati i opasnost po zdravlje, sigurnost i produktivnost. 

Organizacija kabela može uštediti tvoje vrijeme i novac.

Ljudski faktor.

Zamisli da se odmah moraš naći na drugom mjestu. Dižeš se u sekundi i uplićeš se u kabel. Kao rezultat, treskom padaš na pod. Dogodilo se i najboljima – ne brini. Zapravo je padanje i zaplitanje u kabele zauzelo drugo mjesto uredskih ozljeda na radu u SAD-u. Na ovaj način, zapnemo li stolicom ili drugim elementima za kabel, možemo oštetiti njegov vanjski sloj te izložiti žice, što ujedno povećava šansu za nezgodu većih razmjera. 

Oštećeni kabeli.

Osim upravo spomenutog mehaničkog oštećenja kabela, postoji i ona druga strana. Kako raste broj uređaja koje koristimo, tako raste i broj kabela koji neophodno moraju biti priključeni na struju. Organizacija kabela vrlo često dovodi nas do metoda poput “daisy chaining”-a, koji je u potpunosti loš izbor. Ovdje se svi uređaju na kraju napajaju iz jedne utičnice, koju vrlo lako možemo preopteretiti. Tako može doći do kratkog spoja ili čak i požara u nešto dramatičnijim situacijama. 

Organizacija kabela težak je posao, posebice ako je pravilno izvodimo.

Vrijeme je novac.

Koliko si se puta pronašao u situaciji kad moraš spakirati laptop i monitor jer idući tjedan radiš doma, a kabeli su upetljani, neuredni i jednostavno kaotični? Pritom su zakopani ispod tone prašine i toplo te podsjete na tvoju alergiju. Takva situacija vidljivo utječe na produktivnost, ali i troši tvoje dragocjeno vrijeme, stoga je organizacija kabela jedino rješenje tvojih problema.

Naše rješenje.

Ako si se pronašao u nekoj od gore navedenih situacija, možda je vrijeme za nadogradnju. Naše rješenje je Conform Desk, stol je koji je nastao nadogradnjom Modulara.

Kanalica za kabliranje s ugrađenom četkom drži sve tvoje kabele na mjestu.

U njemu smo usavršili sistem kabliranja koji tvoje kabele uredno drži skrivene u tekstilnoj torbi ispod stola, a ujedno ima i kanalicu za kabele s ugrađenom četkom, koja sigurno drži završetke tvojih kabela tako da su ti uvijek pri ruci. Organizacija kabela nikad nije bila lakša! Conform Desk ima i brojne druge pametne dodatke koji će sigurno povećati kvalitetu tvog rada. Ako smo te zaintrigirali klikni i saznaj sve što trebaš znati o Conform Desk radnom stolu.