Mali dnevni boravak: 7 trikova kako ga vizualno povećati

Tepih za mali dnevni boravak mora biti velik. Ovaj je izradila dizajnerica Marija Gradečak.

U današnjem blogu donosimo sedam trikova kako svoj mali dnevni boravak učiniti većim. Za tebe smo istražili kako vizualno povećati cijeli prostor, stoga rokovnik u ruke i piši, jer ovi će ti savjeti stvoriti mali dnevni boravak koji nikad nećeš htjeti napustiti.

I kako mali dnevni boravak učiniti većim.

1.Prirodna svijetlost je tvoj najbolji prijatelj

Imaš li mogućnost pustiti malo prirodnog svijetla u svoj mali dnevni boravak, učini to! Makni tamne zavjese, i zamijeni ih svijetlijim nijansama da bi soba dobila otvoreniji i prozračniji osjećaj. Ako ne želiš posegnuti za zavjesama, istraži neke od načina postizanja privatnosti poput raznih naljepnica, paravana i drugih mogućnosti koje su dostupne na tržištu.

2. Tamni, sjajni zidovi su in

Trenutno su tamne boje izuzetno popularne, osobito one varijante s sjajnim premazom. Osim što su praktične za čišćenje, sobi daju intiman i sofisticiran izgled. Možeš se poigrati i sa zanimljivim bojama namještaja te dekoracija. Odaberi jarke nijanse jastučića, teglica ili drugih dekorativnih predmeta da bi razbio monotoniju. Obojiš li i strop u istu boju, stvorit ćeš efekt viših stropova i dobiti vizualno veći prostor. 

Tamne nijanse poput ove zelene, uz pravi odabir detalja, mogu vizualno povećati tvoj mali dnevni boravak.
Photo copyrights: https://unsplash.com/

3. Multifunkcionalnost je ključna za mali dnevni boravak

Pratiš li nas od ranije, znaš da je multifunkcionalnost naš imperativ. Baš te iz tog razloga želimo objasniti kako maleni dnevni boravak može postati multifunkcionalno utočište za tebe. Preporučamo konzultacije s našim majstorom Draženom koji je ekspert u kreiranju multifunkcionalnog namještaja po mjeri. Tako možeš u svoj mali dnevni boravak ubaciti blagovaonski stol i radni stol, a sve će izgledati skladno. 

4. Odabir svjetlosnih elemenata

Svjetlosni elementi su bitni za svaki prostor, a ujedno mogu biti savršen statement komad tvojeg malog dnevnog boravka. Tonći i Krešimir iz [ kutnakvadrat ], kreativni su duo koji u svojoj ponudi predmeta od betona imaju sjenila te stolne lampe koji će zasigurno plijeniti pažnju baš svakog posjetitelja tvog doma. 

Tonći i Krešimir iz [ kutnakvadrat ] autori su ovih betonskih kreacija. Sjenila iz kolekcije ‘Capsule’, 100% su ručni rad i savršeni su svijetlosni elementi za sve minimalističke domove.
Photo copyrights: [ kutnakvadrat ]

5. Razigrana visina elemenata

Umjesto jednog stolića, možeš se odlučiti za njih više koje po potrebi možeš raširiti ili sklopiti u jedan. U prostor možeš uklopiti i elemente različite visine, poput polica koje sežu do stropa, a neizostavne su u malim prostorima. Vaze i tegle odaberi u više različitih dimenzija i visina, a svoje slike nikako nemoj postaviti na zid u jednoj liniji. Raštrkaj ih po uzoru na galerije i uživaj u sofisticiranom izgledu tvog dnevnog boravka.

6. Jedan (ali savršen) veliki tepih

Kod manjih je prostora ključno odabrati jedan veliki tepih, umjesto više manjih koji mogu vizualno odjeliti i smanjiti prostor. Tražiš li jedinstveni tepih, imamo odlično rješenje za tvoj mali dnevni boravak. Toplo preporučujemo da zaviriš u radove dizajnerice Marije Gradečak koja u svom portfoliju, između ostalog, ima poveći broj genijalnih tepiha.

Tepih za mali dnevni boravak mora biti velik. Ovaj je izradila dizajnerica Marija Gradečak.
Marija Gradečak vrsna je dizajnerica, a na slici je njezin ručno taftani tepih, rađen od 100% Novozelandske vune, dizajniran posebno za privatnog naručitelja.
Photo copyrights: Marija Gradečak

7. Uklopi ogledala u svoj dizajn

Poznato je da ogledala svaki prostor čine vizualno većim, stoga se možeš poslužiti i ovom tehnikom. Više manjih ogledala posloženih jedan do drugog u skladnu kompoziciju ili jedno veliko ogledalo koje pokriva (gotovo) cijeli zid, mogu tvoj prostor učiniti u potpunosti originalnim. 

Male promjene mogu učiniti čuda za tvoj dom, pa bez obzira odlučiš li napraviti potpunu renovaciju tvog malog dnevnog boravka ili promijeniti manje elemente poput lampe, tegle, tepiha ili ogledala, promjena će itekako biti vidljiva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *