Walk-in ormar – ključ organizacije modernog doma

Stvari koje moraš znati prilikom odabira ormara po mjeri.

Walk-in ormar, trend inspiriran američkim emisijama, u poslijednjih je nekoliko godina s malih ekrana prešao u našu svakodnevicu. Osim što je izuzetno praktično rješenje, dobro osmišljen walk-in ormar može uvelike olakšati tvoj život. Osmisliti jedan takav, nije lak posao, stoga smo ti i ovog tjedna pripremili par trikova. Kako dizajnirati funkcionalni walk-in ormar koji u potpunosti odražava tvoju osobnost, saznaj u nastavku.

Neka walk-in ormar odražava tvoju osobnost

Obratiš li pažnju na blogove o modi i dizajnu, primjetit ćeš da se baš ovaj element predstavlja kao centar dobro dizajniranog doma. Izgledom podsjećaju na tvoj najdraži butik koji u najboljem svijetlu prikazuje tvoje odjevne komade. Ujedno su glavni odgovorni za poticanje kreativnosti i smjelosti pri biranju odjevnih kombinacija. Varijante su beskrajne, no jedno je sigurno. Walk-in ormar izvana i iznutra, mora biti dizajniran prema potrebama njegovog vlasnika. U današnjem, tehnološki naprednom svijetu, taj ormar može biti oličenje minimalizma. Walk-in ormar može biti bez vrata, s vratima, klizni ili, ako si sretnik s viškom prostora, čak zasebna prostorija koja se nalazi tik do tvoje spavaće sobe. 

Unutrašnjost walk in ormara koji je izrađen po mjeri
Ovaj walk-in ormar izrađen po mjeri, smješten je u zasebnoj prostoriji tik uz spavaću sobu.
Photo copyrights: Modulos

Nenadmašiva organizacija

Neosporno je da walk-in ormar ima jednu veliku prednost – ima mogućnost kreiranja reda i strukture, pa tako baš svaki predmet ima svoje mjesto. 

Na taj način štedi gomilu prostora u odnosu na klasični ormar. Ujedno štedi i tvoje vrijeme jer je svaki predmet uredno složen i vidiš ga bez dobro poznatog “kopanja”. Više se ništa ne može sakriti iza hrpa majica, i potrebno je samo nekoliko minuta da bi tvoj idealni outfit bio spreman za tekući dan.

Kako dizajnirati svoj vlastiti walk-in ormar?

Kad pričamo o dizajnu svog vlastitog walk-in ormara, ponajprije moraš imati na umu prostor koji ti je na raspolaganju i kako ga iskoristiti. Zatim isplaniraj koje sekcije zapravo trebaš. Prostor za vješanje, police i ladice su standardna postava, no ovdje možeš dodati i druge elemente. Pametni organizatori ladica držat će red u svakom trenutku, a veliko ogledalo element je koji zaista ne možeš preskočiti.

Fotografija walk-in ormara s policama i vješalicama.
Osmisli svoj walk-in ormar točno onako kako želiš. Odaberi koje sekcije su ti potrebne i koristi na način da su ti uvijek pri ruci.
Photo copyrights: Unisplash

Možeš ga smjestiti na klizna vrata ili kao samostojeći element. Razmisli o svojim navikama i prema tome odredi koje elemente zaista trebaš i na kojim mjestima. Savjetujemo ti da zaviriš i na pinterest – inspiracije nikad dosta. Pokušaj iskoristiti baš svaki milimetar svog prostora stoga svoj walk-in ormar možeš osmisliti od poda do stropa. Na gornje police ostavi za sezonske stvari, te tako možeš stvoriti još više prostora za stvari koje zaista želiš istaknuti. 

Praktična rješenja i pomno planiranje

Prije nego se baciš na planiranje, dobro prouči svoj prostor. Imaš li kose stropove, specifične kuteve ili druge strukturalne elemente koje moraš uzeti u obzir? U tom slučaju, Walk-in ormar po mjeri tvoje je ultimativno rješenje. U Modulos izvedbi, odradili smo pozamašan broj rješenja za svakakve prostore, neke po nacrtima klijenata, a neke smo osmislili i sami.

Trebaš li i ti takvo rješenje po mjeri, svakako nam se javi za savjet. Naši će stručnjaci prema tvojim mjerama, izraditi idejno rješenje i 3D vizualizaciju tvog prostora, pa unaprijed možeš odrediti kako će se uklopiti u tvoj dom. U cijeli projekt možeš uključiti više veličina polica koje možeš visinski prilagoditi, a tu je i dizalo za ormar poput onog koje možeš pronaći u Iverpanovoj ponudi. 

Walk-in ormar po mjeri prilagođen klijentičinim potrebama.
Walk-in ormar po mjeri možeš u potpunosti prilagoditi tvojim potrebama.
Photo copyrights: Modulos

Predlažemo da u cijeli dizajn uključiš i izvlačne košare, vješalice za hlače ili obuću, kose police i izvlačne vješalice koje možeš uredno spremiti kad nisu potrebne. Opcija je zaista bezbroj. Želiš li uštediti nešto prostora, razmisli i o ormaru bez, ili pak kliznim vratima. Walk-in ormar bez fronti posebno preporučamo ako je tvoj ormar smješten u zasebnoj prostoriji. Ukoliko je tvoj prostor za ormar u sklopu spavaće sobe, vrata služe kao barijera od prašine i svjetlosti. 

Walk-in ormar je savršena opcija za moderan dom. Koju god varijantu ormara odabrao, ključno je da on funkcionira u sinergiji s tobom, stoga savjetujemo da ga prilagodiš po svojoj mjeri do najmanjeg detalja. Uključiš li pametna rješenja poput dizala za ormar, pametnih svjetala i multifunkcionalnih polica, tvoj će ormar biti tvoje savršeno utočište.