Moderan kućni ured – i kako ga osmisliti.

Moderan kućni ured dolazi u brojnim varijacijama i rasporedima, a zajednički nazivnik je da mora biti praktičan, udoban i motivirajuć. Da li se radilo o odvojenoj sobi, konceptu uklopljenom u dnevni boravak ili spavaću sobu, kućni ured mora biti jednostavan za organizaciju. Dizajnirati jedan takav, funkcionalan ured, zahtjeva pomno planiranje da bi se postigao balans između onog što je trendi i onog što je efikasno. Neke od naših savjeta kako dizajnirati vlastiti moderan kućni ured, pročitaj u nastavku. 

Kamo smjestiti moderan kućni ured

Prikaz smeđeg radnog stola Conform Desk u prostoru s nosačem monitora, laptopom, lampicom, bilježnicom i šalicom
Moderan kućni ured potrebno je dobro pozicionirati. Dodatna soba, dnevni boravak, kuhinja ili spavaća soba mogu biti odlično rješenje.
Photo copyrights: Modulos

Ponajprije, idealno mjesto za pozicioniranje tvog kućnog ureda je dodatna soba koja stoji prazna ili služi kao spremište. Takva soba ključna je u obiteljskom domu, jer omogućuje privatnost i mir koji je nužno potreban za rad. Ujedno, takva soba može biti savršen kutak za sve tvoje uredske stvari. Odabir savršenog radnog stola koji će povećati tvoju produktivnost i olakšati svakodnevne zadatke. Trebaš li jedan takav radni stol, možeš se obratiti nama, a ako želiš znati više o funkcionalnostima Conform Desk-a, skini brošuru

Kao drugi izbor, kuhinjski šank može biti tvoje privremeno rješenje za kućni ured, posebice ako nemaš odvojenu sobu koju možeš prenamjeniti u kućni ured. Kuhinja koja je dovoljno velika definitivno može podnjeti odvajanje kutka za rad, a da ne smeta standardnim kuhinjskim aktivnostima. 

Nadalje, dnevni boravak je još jedno mjesto gdje možeš implementirati svoj radni stol. Stol stavi što bliže zidu, da ne bi narušio koncept dnevnog boravka. Ovo je idealno za sve one koji odlično funkcioniraju u nešto “glasnijoj” atmosferi. 

Za kraj, spavaća soba tvoj je kutak gdje odmaraš, pa sugeriramo da ovdje ipak ne baziraš kućni ured, no ako nemaš drugog izbora, neka taj prostor u spavaćoj sobi bude malen i diskretan. Conform Desk možeš uz pomoć konfiguratora prilagoditi svakom kutku pa ti stojimo na raspolaganju i za najmanje dimenzije. 

Što jednostavnije – to bolje

Pratiš li naš brend, znaš da smo već o minimalizmu pisali na našem blogu i znaš da ga obožavamo. Moderan kućni ured preporučamo da u smislu namještaja svedeš na potpuni minimalizam. Dodatne police mogu stvoriti nepotreban nered, dok u suštini trebaju služiti za nužno potrebne stvari poput printera, dokumenata i knjiga. Tvoj radni stol treba imati samo ono nužno: penkalu, rokovnik, računalo i lampu. Na taj ćeš način uvijek biti siguran da je tvoj radni prostor uredan.

Svjetao i prozračan prostor

Pogled s boka na površinu radnog stola Conform Desk na kojoj se nalazi cvijet i stalak za slušalice. Ovo je primjer za moderan kućni ured.
Dovoljno svijetlosti i pokoja biljka na tvom radnom stolu može itekako podići tvoje raspoloženje.
Photo copyrights: Modulos

Svijetlost možemo poistovjetiti s produktivnošću. Dobro pozicioniranje stola omogučit će ti puno dnevnog svijetla, a i djelovat će pozitivno na tvoje raspoloženje. Još ako svemu ovome dodaš dobar pogled i sviježi zrak, zaista nema granice tvojoj kreativnosti. Ubaci i pokoju biljku u svoj prostor za sviježu dozu kisika, a ujedno i ljepši ured. Sve one pozitivne strane biljaka, te koje točno preporučujemo za tvoj moderan kućni ured, možeš pronaći na još jednom od naših blogova.

Dobra internetska veza ključna je za tvoj moderan kućni ured

Stabilna internetska veza ključna je za moderan kućni ured i neometani rad.
Stabilna internetska veza ključna je za moderan kućni ured i neometani rad.
Photo copyrights: https://unsplash.com/

Pobrini se da tvoj kućni signal bude jak i stalan, tako da svoj posao možeš bez muke obavljati iz svog doma. Dobro pozicioniraj svoj ruter tako da je što bliže tvog računala. Ako tu mogućnost ipak nemaš, uloži u pojačivač Wi-Fi signala ili nabavi još jedan ruter. Moderna opcija je i dijeljenje hotspota s mobilnog uređaja. Odaberi opciju koja ti najviše odgovara, pa možeš biti siguran da će tvoj rad biti u potpunosti bezbrižan.

Ergonomska stolica je prava stolica

Zadnje, no ne i najmanje bitno, je odabrati dobru stolicu. Zdravlje i udobnost zaista moraju biti na prvom mjestu kod odabira prave stolice, stoga ergonomsku stolicu koja stilom i tonom odgovara tvom domu možeš pronaći gotovo svugdje. Možeš čak razmisliti i o stolici – klečalici koje možeš za pristojan iznos nabaviti i putem Amazona

Sve ove stavke bitne su za tvoj moderan kućni ured. Ideja je da ti pomognu u maksimiziranju komfora, a ujedno elementi poput ergonomske stolice i Conform Desk-a čuvaju tvoje zdravlje. Nadamo se da će ti naši savjeti pomoći u kreiranju tvog kućnog ureda, a ako trebaš više savjeta, možeš nam se obratiti putem kontakt forme, ili društvenih mreža.